Tälle sivulle on koostettu tietoja ja tilastoja ravintolastamme – ympäristöasiat ja vastuullisuus ovat meille tärkeitä, joten seuraamme tilastoja jatkuvasti ja pyrimme kehittämään toimintaamme entistä hiilineutraalimmaksi. Nykyaikaiseen yritysvastuuseen kuuluu vastuullisuus ympäristöstä, sosiaalinen vastuullisuus ja taloudellinen vastuullisuus. Lue lisää Uuniperunan vastuullisuudesta ja tilastoista!
Vastuullisuus ympäristöstä
Ravintolan ympäristövastuullisuus koostuu suurelta osin ruuan raaka-aineista sekä kierrätyksestä. Osan hiilijalanjäljestä muodostaa myös toimitilojen lämmitys ja sähkö, jotka tuotetaan 100% uusiutuvilla energian tuotantomuodoilla.
Toimintamme alusta saakka, kuukausittainen raaka-aineostojen ja kuljetusten hiilijalanjälki on kokonaisuutena vaihdellut välillä 5000-6000 CO2 ekv KG / kk.
Suurimman yksittäisen hiilijalanjäljen ravintolassamme aiheuttaa lihatuotteet, joista muodostuu lähes kolmannes kaikesta raaka-aineiden hiilijalanjäljestämme. Tästä syystä olemme painottaneet esimerkiksi keitoissamme maukkaita ja ravitsevia kasviskeittoja.
Myös maitotuotteista aiheutuu ympäristökuormaa, mutta selvästi vähemmän kuin lihatuotteista. Suurin maitotuotteiden hiilidioksidikuorma tulee ravintolassamme tarjottavista juustoista. Kolmanneksi suurimpana tuoteryhmänä tulee kahvi, jonka vastuullisuuteen, kierrätykseen ja hävikin kontrollointiin olemme kiinnittäneetkin runsaasti huomiota. Käyttämämme kahvipaahtimo on yksi kolmesta suomalaisesta tarkkaan vastuullisuussertifioidusta kahvipaahtimosta (katso sertifikaatit Rainforest Alliance / RFA tästä ja UTZ tästä).
Suosimme kotimaista tuotantoa ja lähiruokaa
Pyrimme suosimaan raaka-ainehankinnoissamme kotimaista tuotantoa silloin, kun se on myös ympäristösyistä järkevää - esimerkiksi kurkku voi olla talvikautena ekologisempaa ostaa ulkomaisena, vaikka kotimainen kasvihuoneteollisuus onkin tehnyt erinomaista työtä hiilijalanjälkensä pienetämiseen erityisesti talvella.
Kotimaisuusaste
Kuluvan vuoden 2024 raaka-ainehankintojen kotimaisuusaste: 67 %. Esimerkkejä kotimaisuusasteesta tuoteryhmittäin:
- Perunoiden kotimaisuusaste 100%
- Porsaan ja naudanliha: 100%
- Kana: 52%
- Maidot ja maitotuotteet poislukien juustot: 98%
- Salaatit ja kaalit: 52%
Vihannesten ja kasvistuotteiden kotimaisuusaste kasvaa selvästi syksyllä kun kotimainen sato on kerätty.
Sosiaalinen ja taloudellinen vastuullisuus
Yrityksemme on 100% suomalaisessa omistuksessa. Ravintolamme on perustanut ravintola-alan ammattilainen Anu yhdessä puolisonsa Paavon kanssa. Yrityksemme mainioille vakituisille työntekijöille maksetaan yhtä tasoa korkeampaa työehtosopimusten mukaista palkkaa.
Emme syrji ketään, ja meille ovat kaikki tervetulleita asiakkaaksi tai töihin. Ravintolamme on turvallinen ja tasa-arvoinen.
Harmittavasti rakennuksesta johtuen ravintolamme ei ole esteetön - käytössämme ei ole hissiä eikä portaisiin ole saatavilla ramppeja.